Gruszka w pikantnej polewie czekoladowej

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 twarda gruszka; 1/2 czekolady deserowej; 1/2 czekolady mlecznej; 1 łyżeczka masła; 1 łyżeczka papryczki chilli w proszku; 2 łyżki czubate cukru; 1 cukier waniliowy; 6 liści świeżej mięty


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gruszkę obrać ze skórki, przeciąć na pół i wyciąć z niej środek z pestkami. Włożyć połówki gruszek do garnka z wodą. (Wody w garnku ma być  tyle, żeby przykryła owoc). Do wody dodać cukier i cukier waniliowy. Gruszkę gotować 15 minut. W osobnym rondlu rozpuścić masło i czekolady. Gdy składniki będą płynne dodać chilli i pokrojone drobno liście mięty. Całość wymieszać. Gotowe gruszki przełożyć na talerzyk i polać polewą.

Opinie

Napisz opinię

Gruszka w pikantnej polewie czekoladowej

Gruszka w pikantnej polewie czekoladowej

30 other products in the same category: