Czekoladowe batoniki

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
2 gorzkie czekolady (200 g); 1 mleczna (100 g); 50 g masła; 1 łyżka miodu (w przepisie użyto miód lipowy); ok. 200 g orzechów ziemnych; 3 łyżki czubate masy karmelowej (z puszki); 3 łyżki otrąb owsianych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do rondla włożyć masło i czekolady połamane na drobniejsze kawałki. Gdy składniki rozpuszczą się, dodać miód i masę karmelową. Produkty wymieszać. Dodać orzechy ziemne (część orzeszków troszkę zmielonych, część w kawałkach) oraz otręby. Całość dobrze połączyć ze sobą. Przygotować niewysokie naczynie, najlepiej prostokątne. Spód naczynia wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotowaną masę wylać równo po całym dnie. Pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce. Pokroić na kawałki.

Opinie

Napisz opinię

Czekoladowe batoniki

Czekoladowe batoniki



30 other products in the same category: