Karmelowe pralinki

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (ok. 14 sztuk)
1/2 puszki skondensowanego, słodzonego mleka; 50 g płatków migdałowych; wiórki kokosowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mleko przelać do garnka. Migdały uprażyć na patelni i dodać do mleka. Całość gotować 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Gdy masa będzie gęsta, odstawić do wystygnięcia. Wystudzoną masę najlepiej wstawić jeszcze do lodówki na godzinę. Formować kuleczki. Następnie każdą z nich obtoczyć w wiórkach. Przechowywać w lodówce.

RADA

1. Najlepiej gotować masę w garnku do gotowania mleka. Nie trzeba cały czas mieszać, a mleko z płatkami nie przypali się.

2. Przed ulepieniem każdej kulki natłuścić ręce masłem.

Opinie

Napisz opinię

Karmelowe pralinki

Karmelowe pralinki


30 other products in the same category: