MUS CZEKOLADOWY View larger

Mus czekoladowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
25 g masła; ok. 200 g groszków czekoladowych (lub czekolady deserowej); 200 ml śmietany kremówki; łyżeczka aromatu waniliowego lub laska wanilii; 1 cukier wanilinowy; liść mięty do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masło i groszki czekoladowe włożyć do rondelka. Gotować na małym ogniu, do momentu, aż składniki będą płynne. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno z wanilią i cukrem wanilinowym. Do śmietany dodawać po łyżce rozpuszczoną czekoladę z masłem. Gdy otrzymamy jednolitą masę, można nakładać mus do miseczek. Przygotowany mus można udekorować liściem mięty, owocem lub udekorować według innego pomysłu.

Opinie

Napisz opinię

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

30 other products in the same category: