Ryżowe ciasteczka bezglutenowe

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (ok. 24 sztuki)

2 szklanki mąki ryżowej; 1/2 łyżeczki sody; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy); szczypta soli; 70 g cukru; 1/4 szklanki oleju; ok. 3/4 szklanki wody


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Dolać olej i stopniowo wodę (najpierw dolać 1/2 szklanki wody, a jeśli będzie potrzeba dolać więcej). Składniki wymieszać za pomocą miksera. Ciasto ma być zwarte, ale nie płynne. Formować małe kuleczki i układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe kulki spłaszczyć lekko od góry. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut - do czasu aż będą rumiane.

Opinie

Napisz opinię

Ryżowe ciasteczka bezglutenowe

Ryżowe ciasteczka bezglutenowe

30 other products in the same category: