PRZYPRAWY W KUCHNI  48 produktów

na stronie
Pokaż 1 z 7 - 12 z 48 przedmiotów
  • Dodawany do kompotów, dań z jabłek, ananasów i rabarbaru, słodkich grzanek, ryżu na słodko, korzennych ciasteczek i pierników, flaczków, baraniny, indyka, gęsi i kaczki. Cynamon ma przyjemny, słodkawy, korzenny zapach i smak. Najważniejszym jego składnikiem są olejki lotne, garbniki, żywice, śluzy, skrobia. Dodawany do kompotów, dań z jabłek,...

  • Dodawana do pieczywa i słonych ciast z mąki pszennej, szczególnie do drożdżowych bułeczek, do kiszenia kapusty i ogórków. Czarne ziarenka czarnuszki znakomicie wzbogacają smak pieczywa. Dodawana do pieczywa i słonych ciast...

  • Jest jedną z przydatniejszych przypraw. Stosuje się go niemal do wszystkiego. Świeży lub suszony pasuje do wszelkich dań z fasoli, grochu i soczewicy, zupy grochowej i ziemniaczanej, białej kapusty, buraków, marchewki, kalafiora, ziemniaków, ryżu, kabaczków, dań z jajek, sosów, octu ziołowego, i marynat oraz tłustych pieczeni i dań z mielonego mięsa.... Jest jedną z przydatniejszych...

  • Zapobiega wirusom, jest pomocny przy zatruciach, ma działanie przeciwalergiczne, dlatego powinniśmy go jeść jak najczęściej. Dodaje się go do baraniny, tłustych pieczeni i wędlin, zup, szpinaku, sałatek i surówek, sosów typu winegret, zapiekanek ziemniaczanych, sosów pomidorowych do makaronu, dań śródziemnomorskich. Można też posadzić kilka ząbków czosnku... Zapobiega wirusom, jest pomocny przy...

  • Świeży dodawany jest do sosów i masła ziołowego, sałatek owocowych. Suszony dodawany jest do białego mięsa, ryb, owoców morza, krabów i jajek w galarecie oraz omletów, pikantnych sosów i zup. Świeży i suszony do zup, sosów, domowego octu aromatycznego i marynat oraz kiszonek, szparagów, białej kapusty, pieczarek, marchewki, kalafiorów, pomidorów, sałatek,... Świeży dodawany jest do sosów i masła...

  • Jest dodatkiem do wielu potraw. Używana do ciasta naleśnikowego, beszamelu i innych sosów na bazie jajek, francuskich zapiekanek, pierników, świeżej kapusty białej, włoskiej i pekińskiej oraz brukselki, kalafiorów, fasolki szparagowej, cebuli, marchewki, buraków, szpinaku, kabaczków, flaczków. Jest dodatkiem do wielu potraw....

Pokaż 1 z 7 - 12 z 48 przedmiotów