OWOCE EGZOTYCZNE  31 produktów

na stronie
Pokaż 1 z 7 - 12 z 31 przedmiotów
  • FIGA prawdopodobnie pochodzi ze środkowo-zachodniej Azji lub Azji Mniejszej.   WARTOŚĆ KALORYCZNA w 100g jest 290 kcal   ZASTOSOWANIECiemnofioletowe owoce fig są spożywane na surowo, a jasnozielone - suszone, (nabierają przy tym charakterystycznej, bursztynowej barwy) jako przekąska. Owoce ponadto przetwarza się na konfitury, dżemy i konserwy.... FIGA prawdopodobnie pochodzi ze...

  • GRANAT CZERWONY pochodzi z południowo-zachodniej Azji, ale obecnie uprawiany jest we wszystkich rejonach tropikalnych.Owoc ma miąższ i duże rubinowe nasiona. Owoc należy rozciąć na pół i wyłuskać zawartość łyżeczką. Smak jest słodko-kwaskowaty, przypominający porzeczki lub jeżyny. Jaki owoc kupować?Dojrzałe granaty mają błyszczącą, lekko popękaną... GRANAT CZERWONY pochodzi z...

  • GRANADILLA pochodzi ze środkowego Meksyku i Ameryki Środkowej, ale uprawiana jest także na zachodzie Ameryki Południowej. Częścią jadalną jest galaretowaty, kleisty miąższ i nasiona. Owoc z kruchej skórki można obrać palcami, a miąższ jeść łyżeczką. Smak jest delikatny, słodki, czasem lekko cierpki. Jaki owoc kupować? Dojrzały owoc jest pomarańczowy lub... GRANADILLA pochodzi ze środkowego...

  • GUAWA występuje na Karaibach, w Ameryce Środkowej i w północnej części Ameryki Południowej.Owoce są jadalne o kształcie okrągłym lub gruszkowatym (średnica 3-10 cm). Mają cienką i delikatną skórkę o barwie jasnozielonej, żółtej, czerwonej lub różowej. Miąższ owocu jest jasny lub czerwonawy o silnym i charakterystycznym zapachu z małymi twardymi... GUAWA występuje na Karaibach, w...

  • IMBIR występuje w stanie dzikim w strefie tropikalnej Azji i Australii. Najwyższej jakości gatunek pochodzi z Jamajki. Imbir uprawiany jest też w Indiach, Chinach, Malezji.Owoc imbiru ma kremowożółty miąższ, który jest wilgotny, bez sparciałych włókien. Pachnie trochę cytrusowo i słodko, w smaku jest pikantny, a także orzeźwiający. Jaki wygląd ma dobry... IMBIR występuje w stanie dzikim w...

  • KAKI to owoc uprawiany w regionach klimatu subtropikalnego. Do Polski sprowadzany jest we wrześniu, w październiku z Hiszpanii i Francji, od lutego do kwietnia z Brazylii, od kwietnia do czerwca z Chile i Nowej Zelandii, od maja do lipca z Peru, od września do grudnia z Kalifornii i Florydy. Kaki jest słodki i soczysty. Dojrzały owoc ma skórkę... KAKI to owoc uprawiany w regionach...

Pokaż 1 z 7 - 12 z 31 przedmiotów